It is currently Thu Sep 19, 2019 9:11 am


Manjaro Linux no sound

Start topics about bugs and other problems you experienced in the game.

Moderator: Forum Moderators

  • Author
  • Message
Offline

radzik136

  • Posts: 1
  • Joined: Wed Nov 09, 2016 12:35 pm

Manjaro Linux no sound

PostWed Nov 09, 2016 2:36 pm

Hi.

I'm trying to run Turbo Sliders on Manjaro Linux 16.06 x86_64. Game starts but there is no sound. Audio settings forward me to sliders.ini file. Ok it's not a problem for me. So i check this file and see this:
Code: Select all
# Audio Settings

AudioOn 1
#AudioDevice Default
CarEngineNumber 8
EffectChannelNumber 6
RemoteEngineVolume 0.500000
PositionEffect 0.100000
MenuVolume 0.500000
EffectsVolume 0.500000
MotorVolume 0.400000
SkidVolume 0.400000
MusicOn 1
MusicVolume 0.500000


Intresting line for me is "Audio Device" disabled by #
My question is can I change something here, to make game using another sound driver, or something?
Maybe i don't install something needed by game?
output.ini said this:
Code: Select all
Game version: Turbo Sliders 2.6.0L (Linux) Built: Oct 24 2016 23:13:52
SDL Version: 1.2.13
Default: OSS Software
SetPriorityClass not supported
  hw: 0 blit_hw: 0 blit_hw_CC: 0 blit_hw_A: 0
 blit_sw: %D, blit_sw_CC: 0, blit_sw_A: 0, video_mem: 0
Current video mode: 1440x900
Available modes:
  1440 x 900 (wide)
  1440 x 810 (wide)
  1366 x 768 (wide)
  1280 x 1024
  1280 x 960
  1280 x 800 (wide)
  1280 x 720 (wide)
  1152 x 720 (wide)
  1024 x 768
  800 x 600
  640 x 480
Video mode 1366 x 768 (full:0 gl: 1 db: 1)
Screen properties:
  1366 x 768  bpp: 32 Bpp: 4 pitch: 5464 size: 4098 kB (4196352)
  RGBA masks: ff0000,ff00,ff,0 shifts: 16,8,0,0 losses: 0,0,0,8
  colorkey: 0  alpha: 255
  SWSURFACE:  0  HWSURFACE: 0 ASYNCBLIT:  0 ANYFORMAT:   0
  HWPALETTE:  0  DOUBLEBUF: 0 FULLSCREEN: 0 OPENGL:      1
  OPENGLBLIT: 1  RESIZABLE: 0 HWACCEL:    0 SRCCOLORKEY: 0
  RLEACCEL:   0  SRCALPHA:  0 PREALLOC:   0
GL Vendor: NVIDIA Corporation
GL Renderer: GeForce GTX 650 Ti/PCIe/SSE2
GL Version: 4.5.0 NVIDIA 370.28
GL Max Texture Size: 16384
Arbitrary texture sizes supported
Initializing driver failed: ALDriver: Could not open device
channels > 16, retrying with other sound settings
Initializing driver failed: ALDriver: Could not open device
channels > 8, retrying with other sound settings
Initializing driver failed: ALDriver: Could not open device
Could not init audio, reverting to old settings
Localized string test: String test
String test 2 (personal best): New personal best
Exiting.
g surfaceLocks: 0 - 0
alSamplesLoaded: 0 alSamplesFreed: 0
alGenBufs: 0 alDeleteBufs: 0


Game have problems with initializing sound, but i don't where probably problem is.
Offline
User avatar

Whiplash

Community User Level: 5

Community User Level: 5

  • Posts: 2323
  • Joined: Sun Apr 19, 2009 4:57 pm
  • Location: Bosnia

Re: Manjaro Linux no sound

PostWed Nov 09, 2016 4:28 pm

Elo there! Hmm, I also have "#AudioDevice Default" written like that and it's all working well for me anyway (I'm not sure why "#" sign is there, btw). But, don't you already have option to change sound driver inside of the game menu? If your sounds don't work, then try to change the driver there.

Btw, I'm using Windows.

P.S.
I tried to remove "#" sign to see what's going to happen. I guess it makes sounds broken until you chose default settings back again from the in-game menu, or until you write that sign back again inside of sliders.ini. So, don't delete it and keep it as it is. :)
Once you select some non-default driver from the in-game menu, you'll get that sign removed. For example, this is what it's written in my sliders.ini after I chose non-default driver:
Code: Select all
AudioDevice Generic Software on Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron